Informatie

Om snel door de informatie op deze pagina te kunnen navigeren kunt u gebruik maken van dit submenu:

Algemene informatie

Marlinda Fotografie zet uw dier in zijn of haar eigen omgeving of een mooi natuurgebied op de foto. Daar zullen we met uw dier op pad gaan, om de mooiste stukjes natuur op te zoeken. Het zijn immers juist die kleine details, die de foto's juist dat extraatje geven.

Marlinda Fotografie | Dierenfotografie

Bij kleine dieren (katten, puppy's, knaagdieren, konijnen) kunnen er eventueel ook op een zacht synthetisch wollen kleedje foto's gemaakt worden. Hieronder ziet u daar enkele voorbeelden van.

Marlinda Fotografie | Dierenfotografie

Werkwijze

Wanneer u besluit een fotoreportage te willen laten maken, nemen we eerst contact met elkaar op via e-mail. We bespreken dan jouw wensen, zoals het type foto's en om welk dier het gaat. Ook spreken we af op welke datum en locatie de fotoshoot zal plaatsvinden. Als locatie kunnen we bij u thuis afspreken, maar het komt ook geregeld voor dat we afspreken in een mooi natuurgebied of parkje. Daarnaast is het ook mogelijk om naar de fotografe toe te komen. Wanneer de weersvoorspellingen erg slecht blijken te zijn, wordt de fotoreportage verzet.

Als voorbereiding op de fotoreportage is het handig om te onderstaande tips even door te nemen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de fotoreportage.

Tijdens de fotoreportage maken we eerst even kennis en lopen we een stukje naar een mooie locatie. Dan gaan we aan de slag met het maken van de portetfoto's. Hierna volgen vaak de actiefoto's en foto's samen met de eigenaar (indien gewenst). Natuurlijk kan deze volgorde ook afwijken, afhankelijk van de situatie en jouw wensen. Tijdens de fotoreportage zoeken we verschillende mooie plekken om verschillende achtergronden en situaties te creëren.

Na de fotoreportage krijgt u binnen 2 weken een fotoselectie album toegestuurd. Hierin kunt u de gemaakte foto's zien. Dit zijn de ruwe, onbewerkte bestanden. Hieruit kunt u kiezen welke foto's u graag wil laten afdrukken of als digitaal bestand zou willen ontvangen. Vervolgens worden deze bestanden nabewerkt en via e-mail toegestuurd. Indien van toepassing, worden ze hierna ook toegestuurd naar het fotovaklab om de foto's af te laten drukken. Vervolgens worden de afdrukken naar uw huisadres verzonden!

Natuurlijk staat de fotografe ook na deze tijd nog voor u klaar. Mocht u bijvoorbeeld later nog meer foto's willen laten afdrukken, dan zijn de foto's bij ons nog beschikbaar op archief.

Tips

  • Uiteraard is het ook mogelijk om samen met uw dier op de foto te gaan. Wanneer u dit wilt is het verstandig om te zorgen dat uw kleding bij het dier past.
  • Oefen van tevoren met uw dier om stil te staan/zitten, dit kan van pas komen bij het maken van portretfoto's.
  • Voor een zo mooi mogelijk resultaat is het handig om uw dier van tevoren goed schoon te maken. Let hierbij ook op vuiltjes bij de ogen, dit wordt vaak over het hoofd gezien en is duidelijk te zien op de foto.
  • Bij honden is het handig om in het geval van honden, van tevoren nog eens extra te oefenen met de commando's "zit" en "af". Wanneer u ook graag andere kunstjes op de foto's terug wilt zien, kunt u die uiteraard ook nog even van tevoren doornemen.
    Uiteraard zijn er ook andere dieren die nog extra kunnen oefenen: vrijheidsdresuur bij paarden bijvoorbeeld of simpelweg oefenen met stilstaan. En er zijn ook katten die op commando kunnen zitten en liggen. Als jouw dier dit niet of niet zo goed kan is dat niet erg.
  • Om voor leuke actiefoto's te zorgen is het onverstandig om van tevoren veel met uw paard te rijden/ uitgebreid met uw hond te lopen.  Het is leuker om die energie in de actiefoto's terug te zien! Paarden zullen anders eerder bezweet op de foto komen en honden zullen bijvoorbeeld de tong uit de bek hebben hangen.
  • Het kan soms van pas komen om een 2e persoon erbij te hebben tijdens de fotoshoot. Zo kan één iemand het dier vasthouden (indien nodig/ van toepassing) en één iemand de aandacht van het dier trekken. Maar zorg ook dat het niet te druk wordt! Uw dier kan hier zenuwachtig van worden, of juist iets te enthousiast.
  • Handig om mee te nemen: beloningsmiddelen (brokjes e.d.), speeltjes, borstel/ kam (indien van toepassing), doekje voor de ogen (indien van toepassing), mooiste halsband/ tuig.

Cadeaubon dierenfotoshoot

Een mooi en origineel cadeau: een cadeaubon voor een fotoshoot van een dier! U kunt een cadeaubon geven van één van de pakketten die op de tarievenpagina genoemd staan, of een deel daarvan.

Ook is het mogelijk om zelf een cadeaubon samen te stellen, wanneer u uw wensen doorgeeft aan de fotografe zal zij enkele opties geven waar u uit kunt kiezen.

Op een cadeaubon staat de naam van degene aan wie u de cadeaubon schenkt vermeld. De cadeaubon kan daarom niet van eigenaar verwisseld worden, het is een persoonlijk cadeau. De cadeaubon is een jaar lang geldig en uitsluitend bij Marlinda Fotografie te besteden.

De cadeaubon wordt naar u of de ontvanger van de cadeaubon per e-mail (geen bijkomende kosten) of post (+€5,00) verzonden.

Let op: de cadeaubon die u schenkt is exclusief de reiskostenvergoeding á 0,25 euro per km retour vanaf postcode 7312NK, tenzij u aangeeft een reiskostenvergoeding op te nemen in de cadeaubon.

Publicaties

Wilt u door Marlinda Fotografie gemaakte foto's gebruiken ter publicatie? Dan kunt u kiezen om Marlinda Fotografie een door u gekozen dier op de foto te zetten, Marlinda Fotografie zelf een geschikt dier te laten zoeken of u kunt gebruik maken van foto's uit ons archief. Neem voor meer informatie contact op met contact@marlindafotografie.nl